Fysiotherapie Sylvia Crum heeft bij iedere behandeling een duidelijk doel: wij zorgen dat u zo snel mogelijk weer zelfstandig bent. Zo werken we samen aan uw herstelproces. Wij werken met het concept ‘actief en functioneel revalideren’. Dat betekent zo min mogelijk op de behandeltafel, en zo veel mogelijk zelf actief aan het werk met uw klachten. Met deze behandelmethode zijn al veel goede resultaten geboekt.

Het eerste consult is een intake. Wij zoeken we met elkaar naar de beste medische aanpak. Na dit gesprek en lichamelijk onderzoek volgt een conclusie en behandelplan. Deze bespreken we met u. Na uw akkoord start de behandeling. Zo bieden wij u een behandeling op maat. Geen klacht is te complex, voor ons is de verbetering van uw situatie een uitdaging. Blijkt uit het gesprek dat wij u niet voldoende kunnen helpen, dan proberen we samen met u een oplossing te vinden voor een behandeling bij een van onze samenwerkende praktijken.

Tijdens de behandeling wordt u intensief begeleid. De begeleidende therapeut houdt de voortgang van de behandeling in de gaten en biedt u de juiste handvatten om snel te herstellen.

Vergoeding fysiotherapie (bron. Rijksoverheid.nl)

Fysiotherapie zit gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Wat u precies vergoed krijgt, hangt af van uw leeftijd en de reden waarom u fysiotherapie krijgt. U kunt zich aanvullend verzekeren voor fysiotherapie die niet in de basisverzekering zit.

Kijk bij rijksoverheid.nl voor alle informatie over vergoeding van fysiotherapie.


Fysiotherapie aan huis.
Soms kan het gebeuren dat u (nog) niet in staat bent om naar de fysiotherapeut toe te gaan. Geen nood dan komt één van de fysiotherapeuten van Fysiotherapie Sylvia Crum bij u thuis. Heeft u bijvoorbeeld een nieuwe heup of knie gekregen dan komt Fysiotherapie Sylvia Crum, na ontslag uit het ziekenhuis, aan huis voor behandeling. Voor behandeling aan huis is wel een verwijzing van uw (huis)arts en/of specialist nodig.


Bij Fysiotherapie Sylvia Crum maken we gebruik van verschillende innovatieve behandelmethodes.

Manuele therapie

De manueel therapeut is gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen.

Meer info over manuele therapie? Bezoek de website www.defysiotherapeut.com.

Shockwave behandeling

Snel klachtenvrij! Een ShockWave behandeling kan uitkomst bieden als het gaat om chronische aandoeningen van het bewegingsapparaat. Heeft u één van de volgende klachten?
Chronische schouderklachten, met of zonder kalkafzetting. Chronische nek, schouder- of rugpijn en spanning (triggerpoints). Chronische elleboogpijn (tennis- of golferselleboog). Chronische pijn aan de achillespees. Hielpijn (Hielspoor), pijn onder de voet. Staat uw klacht er niet bij? Neem vrijblijvend contact met ons op om te informeren of deze ook (met de ShockWave) behandeld kan worden.

Chronisch ZorgNet

Chronisch ZorgNet is een landelijke netwerk van gespecialiseerde therapeuten die gesuperviseerde beweegtherapie en leefstijlbegeleiding bieden aan mensen met perifeer arterieel vaatlijden, long- en hartaandoeningen. Bij onze praktijk kunt u terecht voor gesuperviseerde beweegtherapie en leefstijlbegeleiding perifeer arterieel vaatlijden & longaandoeningen. Zorgzoeker Chronisch ZorgNet

Oedeem Therapie - Manuele Lymf Drainage MLD®

Lymfoedeem betekent letterlijk vochtophoping. Door een stoornis in het lymfestelsel is afvoer van weefselvocht is te gering. Hierdoor hoopt het vocht zich op in huid en onderliggende weefsels. Sylvia heeft in Groningen de internationale opleiding Manuele Lymfdrainage ad modum Voddergevolgd (in samenwerking met Dr. Vodder Schule Walchsee Oostenrijk) en is volgens de originele methode geschoold. Manuele lymfdrainage ad modum Vodder is een rustige massagevorm die erop gericht is het lymfstelsel te stimuleren om het teveel aan vocht (zichtbaar en onzichtbaar) beter en sneller af te voeren. Als gevolg van een ongeval, ziekte (bijvoorbeeld borstkanker) en/of stress kan er sprake zijn van stagnatie van afvoer van vocht. Patiënten ervaren dat hun hele lijf verbetert in plaats van alleen de plek waar het vocht zat en het zware gevoel verdwijnt. Sylvia leert hoe mensen thuis de behandeling kunnen doen en bijvoorbeeld hoe zij zichzelf kunnen zwachtelen. Zo krijgen zij beter inzicht in hun ziekte en hoe zij hier mee moeten omgaan. Met andere woorden kwaliteit van leven en zelfredzaamheid gaan omhoog. Meer info? Bezoek de website defysiotherapeut.com.

Lymf Taping

Lymf Taping is een onderdeel van het Medical Taping Concept en zeer geschikt om manuele lymfedrainage te ondersteunen. De tape wordt met door Sylvia aangelegd in (smalle) stroken vanaf een gekozen afvoergebied naar het gebied met een ophoping van lymfevocht, waardoor de lymfatische afvoer 24 uur per dag gestimuleerd kan worden. Zo kan het lymfevocht versneld worden afgevoerd.

Easy Taping

Deze Zwitserse behandeling is een ware revolutie op het gebied van tapen. Door deze nieuwe methode versterken we uw gewrichten, zorgen we voor pijnvermindering en stimuleren we sneller herstel. Tijdens deze behandeling zoeken we op uw pijnlijke plek naar de meest aangename richting waarin we de huid kunnen bewegen. Vervolgens tapen we de locatie in diezelfde richting, zodat de pijnlijke beweging makkelijker gaat en de klachten sneller verholpen zullen zijn.

Hoogtekamers

Bij Fysiotherapie Sylvia Crum maken wij gebruik van hoogtekamers. Een hoogtekamer is een ruimte waarin het zuurstofgehalte, de temperatuur en de luchtvochtigheid geregeld kunnen worden. Zo kunnen we omstandigheden creëren zoals die op grote hoogte heersen. Door deze training stijgt het aantal rode bloedcellen. Vooral voor astma- en diabetespatiënten nemen de klachten hierdoor aanzienlijk af.